KAKO IZDATI STAN NA DAN? RAZOTKIRVAMO KORIŠĆENJE SERVISA

Izdavanje stana na dan je već godinama od nazad postao popularan biznis u Srbiji. Sve češće ljudi se odlučuju na investiciju kupovine nekretnine zarad dnevnog izdavanja. U ovom blogu otkrivamo sve tajne ovog, sve popularnijeg, "biznisa"

Sa dolaskom kvalitetnih građevina, modernih nekretnina i sve uređenijih enterijera, javila se potreba da se stvori i biznis zvani "stan na dan". Mi smo za vas razotkrili sisteme funkcionisanja ove vrste "biznisa" i kako tu zaraditi.

Prednosti privatnog smeštaja

U odnosu na hotele privatni smeštaj ima veliki broj prednosti, samo neke od njih su:

 • Privatnost - kada rezervišete apartman i preuzmete ključeve tog stana on je samo Vaš. Niko Vam neće kucati ili Vas uznemiravati dok boravite u apartmanu i zagarantovana Vam je potpuna diskrecija. Možete se opustiti i uživati u intimi stana koji ste iznajmili.
 • Cena - cene stana na dan su izuzetno povoljne i prilagođene su svačijem budzetu. Za jedno veče nećete morati da ostavite čitavo bogatstvo, kao što je slučaj sa hotelskim cenama koje su previsoke.
 • Široka ponuda - odlično je što ćete dobiti ponudu koja je izuzetno širokog spektra i što ćete moći sami da odaberete stan po Vašem ukusu i na lokaciji koja Vama odgovara.
 • Rezervacija danas za danas - ako ste zaboravili na vreme da se pozabavite smeštajem, a došli ste u prestonicu, jednostavno nas pozovite i sigurno ćemo Vam pronaći adekvatan smeštaj za samo par minuta.
 • Lokacija - apartmani na dan nalaze se na celoj teritoriji grada, pa možete izabrati lokaciju koja Vam odgovara, opštinu, pa čak i ulicu. Itd.

Šta se podrazumeva pod rezervacijom i kako je napraviti?

Rezervacija stana na dan je obavezna, bez rezervacije nemate siguran smeštaj. Za rezervaciju apartmana u Beogradu dovoljno je da pošaljete upit na mail adresu ili da pozovete agenciju. 
Prvenstveno na sajtu imate naprednu pretragu koja Vam omogućava da vidite sve apartmane koji su u bazi. Imaćete priliku da vidite preko 500 apartmana različitih struktura, opremljenosti, kapaciteta, itd.

Od podataka za rezervaciju potrebno je Vaše ime i prezime, kontakt telefon i mail adresa.

1. Upit - mail

Slanjem upita na mail adresu dobićete povratnu informaciju od administratora da li je apartman na dan slobodan i koja je cena, i ukoliko Vam odgovara potrebno je da potvrdite rezervaciju. Nakon Vaše potvrde dobićete rezervaciju gde ćete imati kontakt telefon osobe koja je zadužena za taj stan i koja će Vas dočekati i predati Vam ključeve.


Ukoliko je stan zauzet u periodu koji ste Vi naveli, dobićete listu stanova koji su slobodni u navedenom periodu koju nudi sam servis (booking, AirBNB), na sličnoj lokaciji i po sličnoj ceni. Kada se odlučite za neki od ponuđenih slobodnih apartmana, javite kako bi izvršili rezervaciju.

2. Poziv

Ako ipak odlučite da pozovete, agent će Vas pitati za kad Vam treba stan, za koliko osoba i na kojoj lokaciji. Ukoliko Vam treba i nešto kao što je npr. parking  ili đakuzi, morate to naglasiti. Ne podrazumeva se da svaki apartman poseduje i parking ili đakuzi. Dobićete predlog slobodnih stanova i onda možete odlučiti koji želite da rezervišete.
Za rezervaciju od podataka potrebno je ime i prezime, kontakt telefon i mail adresa osobe koja će boraviti u apartmanu.
Ukoliko ne poznajete Beograd i potrebna Vam je pomoć jer Vam treba baš neka određena adresa, slobodno pitajte agenta, svi će Vam izaći u susret i predložiti stan u blizini lokacije koja Vam je neophodna.

Način plaćanja

Ukoliko rezervišete apartman danas za danas ili za sutra ili će Vaš ulazak biti za 6 dana, plaćanje vršite po ulasku u apartman i to direktno osobi koja će Vam predati ključeve stan na dan. 
Ako će se Vaša rezervacija ostvariti tek za 7 ili više dana, potrebna je uplata avansa. Iznos avansa je 50 % od ukupne cene rezervacije i rok za uplatu je 3 dana od dana rezervisanja. Avans možete uplatiti i iz zemlje i iz inostranstva.
Plaćanje možete izvršiti u dinarima ili eurima po gornjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Troškove transakcije uvek snosi gost. 

Načini plaćanja avansa su:

 • Post Net
 • Western Union
 • Dinarski račun
 • Devizni račun
 • Međunarodna poštanska uplatnica
 • PayPal

Svakako ćete biti pitani za opciju plaćanja koju poseduje vlasnik stana. Npr. ako želite da izvršite uplatu iz inostranstva kao opcija biće Vam ponuđeni devizni račun, Western Union i PayPal ukoliko vlasnik poseduje te opcije ili bar neku od ove tri za uplate iz inostranstva. 
Kada izvršite uplatu potrebno je da potvrdu pošaljete agenciji u dogovorenom roku nakon čega ćete dobiti potvrdu Vaše rezervacije.

Ukoliko dolazite na poslovni put i firma snosi troškove boravka, potrebni su osnovni podaci o firmi kako bi se napravio predračun, a po uplaćenom predračunu izdao i račun. Osnovni podaci su naziv firme, adresa predstavništva, matični broj, PIB i kontakt telefon. 

Kućni red

Kada je u pitanju kućni red odnosno pravila kuće, ona postoje i kada je u pitanju privatni smeštaj. 

Ono što pravila smeštaja nalažu jeste da nameštaj i uređaji u apartmanu na dan moraju da se čuvaju. Ukoliko prouzrokujete štetu tokom boravka u apartmanu na dan, dužni ste da tu štetu nadoknadite novčano.
Standardan ulazak u apartmane je od 14h a izlazak poslednjeg dana boravka do 12h. A javni red i mir je od 14 - 17h i od 22 - 09h i to se mora poštovati. Sa vlasnikom se dogovarate u koje vreme da Vas dočeka na adresi stana i da Vam preda ključeve.
Pušenje je dozvoljeno samo u apartmanima koji imaju oznaku dozvoljenog pušenja. 
Tokom boravka u apartmanima naši gosti mogu primati goste ali su i oni dužni da poštuju kućni red
Ukoliko gost ne poštuje pravila kuće, vlasnik stana na dan ima pravo da u svakom trenutku otkaže smeštaj gostu bez povrata novca.

Pravila postoje baš svugde i uvek postoji i odstupanje od istih. Kako ne bi dolazilo do neprijatnih situacija u smeštaju, za sve možete pitati vlasnika stana i dogovoriti se. Ono što je jako važno je da su u apartmanima u Beogradu strogo zabranjene žurke i okupljanja, osim u apartmanima ili kućama koje su namenjene isključcivo za proslave, žurke i okupljanja!

Cene privatnog smeštaja - stana na dan 

Ponuda apartmana na dan u Beogradu je zaista široka. Na našem Veb sajtu u ponudi se nalazi preko 500 apartmana koji se izdaju na ovom principu. Cene po danu se kreću od 50 eura pa naviše do 250 e. Cene su formirane u zavisnosti od opremljenosti apartmana, lokacije gde se nalazi kao i prema broju osoba koje može da ugosti. Pa tako apartmani koji su jeftiniji su pretežno studio apartmani koji su namenjeni za do 2 osobe, a cena skupljih apartmana koji su obično lux i poseduju čak i saunu ili đakuzi, garažno mesto itd. kreće se od 50 e pa naviše.

Kako produžiti / skratiti boravak ili otkazati smeštaj?

Rezervisali ste apartman na dan na određeni broj dana ali nešto se promenilo u Vašem planu i sada želite da produžite rezervaciju, kako to uraditi?
Produženje boravka moguće je ukoliko je stan slobodan u tom periodu. Ukoliko je zauzet mi ćemo se potruditi da Vam nađemo adekvatan smeštaj u nekom od apartmana koji su slobodni.

Ukoliko želite da skratite boravak i to je isto moguće. 
U slučaju skraćenja boravka nismo dužni da Vam vratimo iznos koji je naplaćen pri ulasku u sam stan! Tada bi vlasnik nekretnine bio na gubitku jer je bukirao datume i možda izgubio potencijalne goste u apartmanu.
Ako ste rezervisali apartman i nešto Vam je iskrslo, promenili ste plan i nećete doći u apartman za koji ste napravili rezervaciju, otkažite Vašu rezervaciju putem telefona - besplatno je. 


Ukoliko ste uplatili avans i ipak želite da otkažete rezervaciju - avans se ne vraća! Avans je jednostavno garancija vlasniku da ćete doći kada ste i rezervisali apartman na dan zbog čega je on i bukirao te datume u kalendaru. Ukoliko otkažete on zadržava avans kao naknadu za opet potencijalne goste koje je izgubio jer je bukirao te datume u kalendaru za Vas.

 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.