BEOGRAD - PRODAJA I KUPOVINA NEKRETNINA U GRADU KOJI POSTAJE DOM MNOGIMA

Beograd je postao svetska i Evropska metropola, hteli mi da priznamo ili ne, u njemu živi skoro polovina stanovništva naše zemlje i predstavlja "osinjak" u kome je nekada jako teško pronaći svoj novi idealni dom. 

Pre nego što krenete u avanturu traženja nekretnine u Beogradu budite slobodni da sebi i nama postavite pitanja koja će, kad tad, morati da se postave.

Gde želim da živim u Beogradu? Koliko daleko će mi biti posao? Da li u blizini ima neka škola ili fakultet? Koliko daleko mi je prva stanica GSPa? Da li imam parking? Starogradnja ili novogradnja? Koliko vremena treba da čekam da bih dobio svu papirologiju?

Na kraju krajeva, odgovore dobijate upravo onda kada sebe zapitate ova pitanja. Jer život i predstavlja vreme popunjeno pitanjima i odgovorima, a uvek možete da oćekujete nešto novo i nešto što donosi razliku u razmišljanju.

 

                                           

 

 

KOJI DEO GRADA JE NAJBOLJI ZA ŽIVOT?

Beograd je grad od skoro 2 miliona stanovnika i gde god da krenete ulazite među ljude i veliku gužvu, tako da dilema oko "mirnog" grada ne postoji, jer gde god da krenete ulazite u gužvu ili brzu fluktuaciju ljudi i života. 

Imajte na umu da se stan kupuje jednom ili dva puta u životu i zbog toga dobro razmislite. Bilo bi lepo i da vam je posao odmah tu negde, ali ako nije, onda birajte lokaciju koja ima pristup javnom prevozu. Čini se da je mnogo pitanja o kojima se mora povesti računa. I jeste, ne kažemo da nije, ali korak po korak i od ideje do realizacije može se brzo stići.

Delovi grada koji su se pokazali kao veoma popularni u prošlim godinama jesu: Zvezdara (Crveni krst), Voždovac, Vračar, Banovo brdo, Novi Beograd, Železnik, a u poslednje vreme sve popularniji su stanovi u Savskom amfiteatru uz reku.

Cene kvadrata su svuda različite i morate biti spremni da u svakom delu grada platite između 1000 i 2500 eur/m2. Beograd, odavno više nije grad jeftinih kvadratura i samim tim morate biti spremni da platite više zakupnine ili kupite skuplje stanove. Pogotovo, u Savskom delu grada u kojem kvadrat u perspektivi prelazi nekada i 5000 eur za kvadratni metar.

 

              

 

DA LI VAM SMETA GRADSKA VREVA?

Svakodnevno živimo sa previsokim nivoom buke. Zato birajte deo grada koji je mirniji i u kojem je tiho za život. Ako želite da utvrdite nivo buke u stanu, obavezno ga posetite u toku radnog dana i to popodne. Tada ćete zaista videti koliko je kraj bučan. Ukoliko ste osetljivi na buku i užurbani puls Beograda, izbegavajte velike saobraćajnice (bulevari i glavne ulice) i autoput gde gradska buka ne prestaje ni kada padne noć. 

                                       

 

GDE DA PARKIRAM?

Svaki vozač zna koliko je danas teško pronaći parking mesto u gradu. A kada svakoga dana tražite slobodan parking ispred zgrade to ume da bude veoma frustrirajuće. Ako ste vozač, obratite pažnju, jer je i kupovina parking mesta izuzetno važna. Najbolje bi bilo kupiti stan uz koji se prodaje i garaža. U većini zgrada nudi se parking mesto ispred zgrade, parking mesto u podzemnoj garaži sa ili bez autolifta. Beograd je grad velikog broja automobila. a parking je njegova često slaba tačka.

ZAKLJUČAK

Beograd je grad po meri savremenog čoveka, koji zna da dolazak u ovaj grad predstavlja dolazak u metropolu koja nudi mogućnosti za život individualca, porodice, bračnog para, mesto koje nudi novi posao, mesto koje donosi novi način življenja. Beograd je mesto gde svako nađe svoje mesto, gde ni sam pronalazak nekretnine nije lak, ali kada nađete svoju nekretninu, verujte svojoj intuiciji i našim savetima, jer mi znamo da je Beograd upravo mesto za vas. Napravite prvi korak, a kasnije sve ide mnogo lakše u kupovini nekretnine.

 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Prikaži detalje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.